Tagliatelle met ham, prei en camemberthoofdgerechtJammie, jammie! Ingezonden door: Paula v.d. Kroon 4 personen, bereiding: 10 en 15 min in de oven Zoek ook op:tagliatelle camembert ham prei jammie zout paula kroon oven versgemalen |
Ingrediënten:300 g ham in vrij dik gesneden plakken1 prei in dunne ringen 250 g camembert 400 g tagliatelle zout, versgemalen peper 2 dl kookroom 2 theelepels kerriepoeder 2 teentjes knoflook |
---|---|
Bereiding:Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim kokend water met een snufje zout gaar. Voeg als de tagliatelle bijna klaar is de prei toe en kook die 1 minuut mee. Afgieten in een vergiet. Snijd ondertussen de ham in smalle reepjes en de camembert in stukjes (de korst kan worden verwijderd maar het hoeft niet). Breng de room met de ham, het kerriepoeder, een snufje zout en de fijngestampte teentjes knoflook aan de kook. Voeg de hete tagliatelle, de camembert en lekker veel versgemalen peper toe en hussel alles goed door elkaar. Direct serveren. Smaak van zowel camembert als kerrie is niet overheersend.Dit recept is niet “Sonja” verantwoord, maar wel erg….. lekker terug |