Tonijn Limoen pasteitjes

special
Mijn Tonijn, Limoen Pasteitjes met Maïs en Oude Kaas

Ingezonden door: Wasiem Ijaz Kalika
6 personen, bereiding: 40 min


Zoek ook op:

tonijn pasteitjes limoen fijn gesneden oude peper kaas blikje bladerdeeg

Ingrediënten:

  • 3 blokjes oude kaas (fijn gesneden) 
  • 2 eieren 
  • 1 pak bladerdeeg 
  • 1 blikje tonijn in water (uitgelekt) 
  • 1 teentje knoflook (fijn gesneden)
  • 1 klein blikje mais of Mexico melange 
  • 1 limoen
     
  • ½ ui (fijn gesneden) 
  • ½ theelepel zout 
  • ½ theelepel zwarte peper 
  •  (¼ gele/rode of MD jeanette peper (fijn gesneden)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden. 
  2. Kluts het ei samen met zout, zwarte peper, peper en flink wat limoenrasp. 
  3.  Voeg hierbij de tonijn, mais, uien, knoflook en oude kaas samen en meng dit goed met elkaar. 
  4.  Snij een plak bladerdeeg diagonaal doormidden. Vouw van 1 helft van het bladerdeeg een puntzakje en druk deze aan 1 zijde dicht met behulp van een gebaksvorkje. 
  5.  Vul het puntzakje met de vulling totdat je het puntzakje nog net helemaal kunt dicht drukken. 
  6. Bestrijk de pasteitjes vervolgens met ei (eventueel ook met sesamzaad bestrooien) en bak ze in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin. 

Tips: 

 - Serveer deze pasteitjes met chilisaus, gemengd met wat ketchup en fijn gehakte selderij. 
 - Gebruik ipv blik groente, verse groente zoals champignons of paprika (in blokjes gesneden)


terug