Bereiding:
- Snijd de kool in vieren, verwijder de kern en snijd de kool in dunne reepjes. Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de ui met de kool circa 6 minuten, tot de kool zacht is. Breng op smaak met zout en peper en laat de kool afkoelen.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Bak de champignons met de laurier circa 5 minuten in een scheutje olie. Laat ze afkoelen en verwijder het laurier blaadje.
- Hak de walnoten grof. Verwarm de oven voor op hetelucht 170 °C. Vet de springvorm in met olijfolie en bestrooi met bloem.
- Mix de eieren met de melk, crème fraîche en bloem tot een glad beslag. Meng het bakpoeder met de azijn en roer het door het beslag.
- Schenk iets meer dan de helft van het beslag in de springvorm.
- Verdeel de kool en vervolgens de champignons over het beslag. Leg de walnoten op de champignons en bestrooi met de geraspte kaas.
- Schenk de rest van het beslag over de kaas en bak de pastei circa 50 minuten, tot hij goudbruin en gaar is. Laat de pastei circa 15 minuten in de vorm afkoelen.
- Snijd de pastei los met een mesje, haal de vorm eraf en snijd hem in punten.
terug
|