Pompoen

hoofdgerecht
Surinaamse Pompoen recept

Ingezonden door: Wasiem Ijaz
4 personen, bereiding: 30 min


Zoek ook op:

pompoen gesneden peper fijn witte surinaamse wasiem ijaz blokjes knoflook

Ingrediënten:

  • 400 gram pompoen (gesneden in blokjes)
  • 200 ml water
  • 2 teentjes knoflook (grof gesneden)
  • 1 ui (fijn gesneden)
  • 1 eetlepel suiker of honing
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel witte peper
  • 1 theelepel kerrie massala
  • 1 theelepel komijn 
  • ¼ (fijn gesneden) gele, rode of mj peper
  • Olijfolie

Bereiding:

  1. Verhit in een wok of pan een scheutje olijfolie en fruit hierin de uien, knoflook en peper op een middel hoog vuur.
  2. Voeg de massala kruiden en komijn toe en kook dit 2 minuten.
  3. Voeg vervolgens de pompoen blokjes, zout en witte peper toe en roerbak dit ongeveer 5 minuten.
  4. Schep alles goed om en voeg suiker en water toe.
  5. Leg vervolgens een deksel op de pan en laat dit op een laag vuurtje doorkoken. 
  6. Schep regelmatig om en na ongeveer 15 minuten is het klaar om geserveerd te worden. 

Tip:

 Pompoen is heerlijk voor bij de roti of met witte rijst.

terug