4 Vruchtentaart

gebak/koeken
Taart met 4 verschillende soorten fruit

Ingezonden door: Ruben Koops
10 personen, bereiding: 90 min

Ingrediënten:

Deeg

Vulling

Bereiding:

Verwarm de over voor op 170°.

Deeg
Meng bloem,  bakpoeder, suiker, boter, ei, rasp van de citroen en zout. Vet een taartvorm in met boter en bekleed met het deeg en prik de bodem in met een vork.

Vulling
Meng de mascarphone met het vanille extract. Roer een voor een de eieren en als laatste de bloem erdoor.
 Schenk de mascarponevulling tot net onder de rand op het deeg.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in plakjes. Snij ook de ananas en de perzik in dunne plakjes, gelijk aan de appel. Verdeel het fruit per soort in vier gelijke driehoeken. Zorg ervoor dat de kersen en de perzik tegenover elkaar liggen.

Bak de taart in de oven in circa 50 minuten gaar.
 Na het afkoelen de bovenkant insmeren (kwast) met abrikozenjam zodat de taart mooi glimt.