Kip met spinazie en cocosmelk

hoofdgerecht


Ingezonden door: Ruben Koops
4 personen, bereiding: 30 min

Ingrediënten:

400 gr kipfilet
1 ui
2 tenen knoflook
400 gr spinazie
1 blik cocosmelk (ongeveer 200 ml)
1 runderbouillon blokje
5 mie nestjes

Bereiding:

Zet een pan water op het vuur tot het kookt en doe hier de mienestjes in totdat ze gaar zijn. Giet de mie af als deze klaar is en spoel goed door met koud water. Snij ondertussen de kipfilet in blokjes en bestrooi deze met flink wat versgemalen peper en zout. Snipper de ui, en pers de knoflook uit. Bak nu op hoog vuur de kipblokjes mooi goudbruin. Voeg nu de uit en knoflook toe en fruit deze. Vervolgens voeg je de spinazie toe (kan vers zijn, maar natuurlijk ook diepvries). Bak deze enkele minuten en voeg nu de cocosmelk toe en het bouillon blokje. Voeg nu de mie toe en warm deze even op door mee te bakken.

Dit gerecht is erg lekker met iets pittigs zoals bijvoorbeeld mango chutney.