Rijst met kip-kerriesaus

hoofdgerecht
Een heerlijke recept voor 4 personen.

Ingezonden door: Marijke Boer
4 personen, bereiding: 45 min

Ingrediënten:

600 gram kipfilet in blokjes
2 dunne preien
100 gr. margarine
100 gr. bloem of zelfrijzend bakmeel
1 liter runderbouillon van 2 blokjes
1/8 l crème fraîche
flinke eetlepel kerrie
peper en zout naar smaak
takje verse peterselie
arachide- of zonnebloemolie

Bereiding:

Bak de kipblokjes in de olie tot ze ietwat gebruind en gaar zijn. Snij de prei in dunne ringen en bak ze eveneens in de olie aan. Smelt 150 gr. margarine in een pan, voeg al roerende langzaam de bloem toe en vervolgens al roerende beetje bij beetje de bouillon. Maak hiervan een mooie roux, breng hem aan de kook en laat hem daarna nog ca. 10 minuten op een laag vuurtje doorkoken. Voeg ondertussen de kerrie toe en de crème fraîche. Peper en zout naar smaak. Op het laats evt. nog wat verse peterselie toevoegen. Roer de kip en de prei door de saus, kook de rijst, maak er een frisse salade naar keuze bij en klaar is kees.