Surinaamse Nasi

hoofdgerecht
Lekker makkelijk, kan bijna niet fout gaan!

Ingezonden door: Ruben Koops
6 tot 8 personen, bereiding: 45 min

Ingrediënten:

600 gram basmati rijst
2 theelepels koenjit
1 kg kipfilet
4 eetlepels sesamolie
4 lente-uitjes
gebakken uitjes
2 bouillonblokjes
1 theelepel trassi
2 grote uien
2 tenen knoflook
ketjap manis
4 eieren
400 gram broccoli, sugarsnaps of andere groente
2 theelepels birambi chutney (lekker bekkie)
zout en peper

Bereiding:

Snij de kipfilet in blokjes en marineer deze met de sesamolie, een flinke scheut ketjap, pers de twee teentjes knoflook en flink wat peper en zout. Laat dit even 10 minuten marineren.

Snij intussen de broccoli in kleine roosjes en was deze. Snipper de ui en zet het water op voor de rijst (ikzelf gebruik een rijstkoker). Roerbak ondertussen de eieren. Kook de rijst met de koenjit.

Verhit de pan (olie is niet nodig, dat zit al bij de kip) en bak de kip lichtbruin. Voeg de ui toe en niet veel later de broccoli. Voeg de chutney en de trassi toe.  Vervolgens de eieren en daarna de gekookte gele rijst. Voeg nog een paar flinke scheuten ketjap toe zodat de rijst donker wordt. Snij als laatste de lente-uitjes in kleine ringetjes en roer deze door de nasi.

Dien het geheel op met wat gebakken uitjes en lekker wat zuurgoed. Eet smakelijk!