Zuurkooltaart

hoofdgerecht
Dit recept voor zuurkooltaart is lekker en makkelijk om te maken.

Ingezonden door: Monique Salimans
4 personen, bereiding: 50 min

Ingrediënten:


Bereiding:

Dit recept voor zuurkooltaart is lekker en makkelijk om te maken. Een hartige taart ziet er vaak heel ingewikkeld uit, maar eigenlijk is het een makkelijke maaltijd. Zuurkooltaart is lekker fris en toch stevig en ik denk dat mensen die niet zo van zuurkool houden, deze hartige taart wel kunnen waarderen. Je kan de zuurkooltaart van te voren maken, deze is wel 2 dagen goed te houden in de koelkast. Wil je een slankere oplossing dan zou je ook light kookroom kunnen gebruiken. De bodem kan je eventueel ook van bladerdeeg maken, maar zelf vind ik het hartige taart deeg lekkerder. Ingrediënten voor 4 personen (als je met z’n tweetjes bent is dat niet erg, eet je ‘m gewoon over een dag of twee weer, even opwarmen in de oven) . 
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Laat het deeg voor de hartige taart ontdooien. Vet de vorm in met een bakspray of wat boter en verdeel het deeg over de vorm. Druk de randjes goed aan en prik met een vork gaatjes in het deeg. Maak ook een mooi randje door deze om te slaan en met de vork mooie afdrukjes te maken. 
  3. Laat de zuurkool goed uitlekken en verdeel dit over de bodem van de taart. Bestrooi dit royaal met peper en zout. 
  4. Snij de rookworst in plakjes en verdeel dit over de zuurkool. 
  5. Klop de eieren en de slagroom luchtig en voeg wat peper en zout toe. Meng de kaas door het ei mengsel en verdeel dit over de taart. 
  6. Bak de zuurkooltaart in ongeveer 35 minuten af op 200 graden. 
Ook heerlijk met gebakken spekjes, salami of chorizo, met (gedroogde) tomaatjes of een topping van (zelfgemaakte aardappelpuree en daaroverheen nog wat kaas). Qua kruiden kun je natuurlijk ook los, beetje komijn of kerrie door het eiermengsel, helemaal goed!