Chocoladetaart

gebak/koeken

Ingezonden door: Ruben Koops
10 personen, bereiding: 1 uur


Zoek ook op:

chocoladetaart chocolade melk suiker zakje oven gebak koeken ruben koops

Ingrediƫnten:

Deeg:
  • 300 gram bloem
  • 100 gram roomboter
  • 200 gram suiker
  • 0,5 glas melk 
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 200 gram pure chocolade

Glazuur:
  • 250 gr chocolade 
  • Kopje melk
  • Ongezoute cashewnoten 

Bereiding:

  1. Oven voorverwarmen op 180 graden C. 
  2. smelt in een klein pannetje de boter samen met de suiker.
  3. Het eigeel van het eiwit scheiden, voeg bij het eigeel, gesmolten boter en suiker toe. Goed roeren totdat het een mooi mengsel wordt. 
  4. Eiwit stijfkloppen en toevoegen aan mengsel. 
  5. Dan voeg je de gesmolten chocolade toe, dan de melk en een snufje zout. 
  6. Dan langzaamaan het bloem toevoegen.
  7. Goed mengen, dan bakpoeder bij doen, weer goed mengen. 
  8. mengsel in taartvorm gieten, schrik niet, in de oven zal de taart een flink stuk rijzen.
  9. In de oven voor ongeveer 40 minuten. 
  10. Laat de taart afkoelen als hij uit de oven komt.
  11. Smelt de overige chocolade en meng deze met de gebroken cashewnoten. Maak de chocolade eventueel dunner met melk. Bedek de bovenkant en eventueel de zijkant van de taart hiermee. Laten uitharden in de koelkast. 


terug