Bojo

special, gebak/koeken
Surinaams/Creoolse lekkernij van Cassave en Cocos.

Ingezonden door: Wasiem Ijaz Kalika
8 personen, bereiding: 120 min


Zoek ook op:

bojo essence cocos geraspte cassave vervolgens suiker vanille losgeklopte eieren

Ingredi├źnten:

  • 1 kilo geraspte cassave
  • 100 gram geraspte cocos
  • 400 ml cocosmelk 
  • 400 ml halfvolle melk 
  • 300 gram suiker
  • 200 gram roomboter
  • 2 losgeklopte eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 theelepels gemalen kaneel 
  • 1 theelepel amandel essence
  • 1 theelepel vanille essence 
  • 1 mespunt zout 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 170 graden,  
  2. Meng in een ruime kom de geraspte cassave, geraspte cocos, cocosmelk, melk, suiker, vanille suiker, kaneel, amandel essence, vanille essence en het zout. Voeg vervolgens de losgeklopte eieren toe.
  3. Roer dit mengsel goed door elkaar. Smelt vervolgens 125 gram boter in de magnetron en meng dit vervolgens goed door het beslag heen.
  4. (Voeg nu eventueel rum, gewelde rozijnen/krenten of stukjes ananas toe)
  5. Zet dit beslag over in een beboterde bakblik en verdeel de rest van het boter in kleine klontjes over de bojo. Bak de bojo in ongeveer 90 minuten gaar. Prik in de bojo met een sat├ęprikker of vork, als er vervolgens geen stukjes bojo aan blijft plakken dan is de bojo klaar.
  6. Laat de Bojo minimaal 30 minuten afkoelen en bestrooi de bojo daarna met gekleurde suikermuisjes en snij de bojo vervolgens in ruiten.
 

Eventuele toevoegingen: 

- 1 theelepel rum essence of 5 eetlepels (Borgoe) rum
- 100 gram gewelde rozijnen/krenten
- 1 kleine blik uitgelekte ananas stukjes 
- 50 gram sukade 
- verschillende noten 


terug