Bosvruchten taart

gebak/koeken
Super makkelijke taart met fris fruit.

Ingezonden door: Ruben Koops
8 personen, bereiding: 90 min


Zoek ook op:

taart bosvruchten bloem deeg suiker bruine boter aardbeien gebak koeken

Ingrediënten:

Deeg

  • 250 gr bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 80 gr bruine suiker
  • 150 gr boter
  • 1 ei
  • 1 mespuntje zout

Vulling

  • 100 gr bruine suiker
  • 500 gr mascarpone
  • 2 eieren
  • 100 gr bloem
  • 1 pot rode vruchtenjam
  • vlaai aardbeien
  • frambozen
  • bosbessen

Bereiding:

Verwarm de over voor op 170°.

Deeg

  1. Meng bloem, bakpoeder, suiker, boter, ei en zout. Vet een taartvorm in met boter en bekleed met het deeg en prik de bodem in met een vork.

Vulling

  1. Meng de mascarpone met 6 eetlepels van de jam. Roer een voor een de eieren en als laatste de bloem erdoor.
 Schenk de mascarponevulling tot net onder de rand op het deeg.

  2. Verdeel de vlaai aardbeien samen met de gelei over de bovenkant van de taart. 
  3. Bak de taart in de oven in circa 50 minuten gaar.
 
  4. Na het afkoelen de bosbessen en de frambozen verdelen tussen de aardbeien. smeer de bovenkant in met de jam zodat deze mooi glimt, gebruik hiervoor een kwast.


terug