Gebakken appel met cheesecake en karamelsaus

nagerecht
Heerlijk nagerecht en gemakkelijk te maken.

Ingezonden door: Jan Boer
6 personen, bereiding: 40 min


Zoek ook op:

karamelsaus cheesecake gebakken appel nagerecht appels kaneelpoeder roomkaas suiker heerlijk

Ingrediƫnten:

  • 6 stevige appels
  • 300 gr roomkaas (mon chou)
  • 50 gram suiker
  • Merg van 1 vanillestokje
  • 1 ei
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 100 ml karamelsaus (of chocoladesaus)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Snij de bovenkant van de appels en hol ze uit.
  3. Meng in een kom de roomkaas met de suiker tot een glad mengsel.
  4. Voeg daarna de vanille, het ei en kaneelpoeder toe en roer dit goed door.
  5. Vul de appels voor ongeveer driekwart ( doe ook het kapje erop maar hoeft niet).
  6. Zet de appels in een ovenschaal en bak ze ongeveer 20 minuten totdat de cheesecake is gestold.
  7. Laat de gevulde appels afkoelen tot kamertemperatuur.
  8. Giet er wat saus over.


terug