Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden en ontdooi het bladerdeeg.De vulling- Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en rul het gehakt gaar
- Voeg ondertussen uien, knoflook, het pepertje en gehaktkruiden of shoarmakruiden toe
- Voeg het blikje mais/doperwten uitgelekt toe en breng dit vervolgens verder op smaak met zwarte peper en zout.
- Bak dit nog 2 minuten door en laat dit vervolgens afkoelen.
De pasteitjes- Snij één plak bladerdeeg diagonaal doormidden. Vouw van één helft van het bladerdeeg een puntzakje en druk deze aan één zijde dicht met behulp van een gebaksvorkje.
- Vul het puntzakje met de vulling totdat je het puntzakje nog net helemaal kunt dicht drukken.
- Bestrijk deze vervolgens met ei (eventueel ook met sesamzaad bestrooien) en bak ze in de oven in circa 20 minuten op 200 graden goudbruin.
Tips: - Serveer deze pasteitjes met chilisaus gemengd met wat ketchup en fijn gehakte selderij.. Ook ideaal als een snack
- Gebruik ipv blik groente, verse groente zoals in blokjes gesneden: tomaat, champignons of paprika
- Deze pasteitjes zijn goed te bewaren in het vriesvak. Daarom ook erg handig en snel te bakken in het geval van een feestje of (onverwachts) visite. Zorg dan wel dat je de pasteitjes goed afdekt anders blijven ze aan elkaar vast plakken (gebruik hiervoor het restant plastic van de gebruikte bladerdeeg plakjes)
terug
|