Gewokte boerenkool met kip

hoofdgerecht
Super gezonde groente, maar dan heel anders bereid (keto).

Ingezonden door: Ruben Koops


Zoek ook op:

boerenkool kip gewokte deze paprika knoflook kaas geraspte ketjap gember

Ingrediƫnten:

  • 300 gr kipfilet
  • peper en zout
  • kokosolie 
  • 1 groete ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 4 eetlepels ketjap
  • Een zak boerenkool (ongeveer 200gr)
  • Rode paprika
  • geraspte italiaanse kaas (grada padano)

Bereiding:

  1. Snij de kip in blokjes en marineer deze in de ketjap met wat peper en zout.
  2. Schraap de buitenkant van de gember met een theelepel en rasp deze bij de kip. Pers de knoflook en voeg deze ook toe aan de marinade. 
  3. Laat de marinade 10 min intrekken.
  4. Snijd de paprika in blokjes en snij indien nodig de boerenkool.
  5. Snij de ui klein en fruit deze in twee eetlepels kokosolie.
  6. Voeg vervolgens de kip toe en bak deze lichtbruin.
  7. Voeg de boerenkool en de paprika toe, bak deze ongeveer 8 min zodat de boerenkool zacht wordt.
  8. Voeg bij het opdienen de geraspte kaas toe, eet smakelijk!


terug