Zoek ook op:mosterdsoep mosterd liter edith rammers boter bloem prei koksroom voorgerecht |
Ingrediƫnten:1 kleine ui1 lepel boter 50 gram gerookte ontbijtspek dunne plakjes 3 eetlepels mosterd (2 grove mosterd en 1 fijne franse mosterd) 2 eetlepels bloem 1 liter vleesbouillon (op 1 liter 2 blokjes) 1 prei (alleen lichtgroen en wit deel worden gebruikt) 150 ml koksroom |
---|---|
Bereiding:Boter in een pan en de klein gesneden ui fruiten met de heel klein gesneden rookspek. Pan van het vuur nemen en de mosterd toevoegen en daarna de bloem erbij doen en goed roeren tot een massa. Bouillon erbij, goed roeren en terug op het vuur zetten en goed doorverwarmen. (koken) De fijngesneden prei (in vieren in de lengte en daarna dwars klein snijden) erbij doen en afmaken met een flinke scheut koksroom.Eet smakelijk! terug |