Bereiding:
- Kook de aardappelen, de rijst en de eieren Hak de kippenbouten in stukken en bak deze lekker krokant. Laat alles afkoelen.
- Als de kip afgekoeld is kan het vlees van het bot gehaald worden. Fruit vervolgens de versnipperde ui in een grote soeppan en voeg de stukjes kip toe met een klein scheutje ketjap. Laat de kip even bakken en voeg dat de sotokruiden, gesneden koriander bladselderij en de soepgroenten toe. Laat de smaken even loskomen en begin dat water toe te voegen naar eigen inzicht. Het geheel moet ongeveer dezelfde dikte hebben als normale kippensoep. Breng de pan aan de kook en voeg naar smaak peper, zout en sambal toe.
- Voor het opdienden in ieder bord een paar stukjes aardappel, een paar scheppen rijst, een gesneden ei. Giet de soep over het geheel heen totdat het bord vol zit, eventueel garneren met wat blaadjes bladselderij.Voeg als laatste wat taugé toe en wat gebakken uitjes.
terug
|