Zoete aardappelpuree

hoofdgerecht
Zoete aardappelpuree heerlijk met hache en rodekool

Ingezonden door: Monique Salimans
4 personen, bereiding: 30 min


Zoek ook op:

zoete aardappelpuree aardappels roomboter sinasappelsap gember laurierblad knoflook peper kruidnagel

Ingrediƫnten:

  • 700 gram zoete aardappels
  • 4 gewone aardappels
  • Teentje knoflook
  • Gember (naar smaak hoeveelheid zelf bepalen)
  • Roomboter
  • 300 ml sinasappelsap
  • Kruidnagel
  • Laurierblad
  • Peper

Bereiding:

  1. Kook de aardappelen gaar in aparte pannen
  2. Knoflook en gember fijn snijden en deze bakken in wat roomboter en daarna de sinasappelsap toevoegen, deze later inkoken, voeg hier peper, kruidnagel en laurierblad aan toe
  3. De aardappels stampen en voeg hier de ingedikte sinasappelsap aan toe.
  4. Doe alles in een overschaal, panneren met panneermeel met wat parmezaanse kaas
  5. Klontjes roomboter erop en onder de gril zetten.
Tip: hachee eerst in de ovenschaal en de puree boven op. Serveer rode kool apart!


terug