Appelplaatkoek met havermout

gebak/koeken
Weer eens wat anders dan een appeltaart

Ingezonden door: Ruben Koops
8 personen, bereiding: 60 min


Zoek ook op:

havermout appelplaatkoek suiker bakplaat citroensap meng kaneel appels bakmeel eens

Ingrediƫnten:

  • 200 gr havermout
  • 400 gr zelfrijzend bakmeel
  • 300 gr bruine suiker
  • 300 gr roomboter
  • 6 friszure appels
  • 2 theelepels kaneel
  • Eetlepel citroensap

Bereiding:

  1. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes of partjes.
  2. Meng de appelpartjes met het kaneel, het citroensap en twee eetlepels suiker
  3. Bekleed de bakplaat met bakpapier en warm de over voor op 180 graden
  4. Neem een kom en meng de havermout, het zelfrijzend bakmeel en de bruine suiker door elkaar. Smelt de boter in de magnetron en meng dit door het mengsel, er zal een kruimelig deeg ontstaan.
  5. Beleg de bakplaat met ongeveer tweederde van het havermoutmengsel en druk het stevig aan op de bakplaat. Verdeel hier de appelpartjes over en kruimel het overige havermoutmengsel eroverheen.
  6. Zet de appelplaatkoek nu 40 a 45 min in de oven en je hebt een heerlijke plaatkoek!


terug